31 Mar 2010

Gosh! Napoleon


Geçtiğimiz günlerde Nihan'la izlemek isteyip de bir türlü fırsatını bulamadığımız filmlerin bir listesini çıkaralım dedik. Giderek dev boyutlara ulaşan liste iki film canavarının eski hızlarını kaybettiği gerçeğini bir tokat gibi yüzlerine vurdu. Bize ne olmuştu? Uzaylılar bu iki canavarı kaçırıp yerlerine 3. ve 4. klonlarını mı koymuştu? Eğer öyleyse şu anda bu satırları yazan hangisiydi?

Gerçeklerle yüzleşmek bazı geçici hasarlara yol açmış görünüyor, okumaya devam edenler varsa yukardakileri dikkate almadan devam edelim...

Film listemizin üst sıralarında esas sinemaseverlerin çoktan hazmetmiş olduğu bir klasik var; Napoleon Dynamite. Hiçbir şey hakkında her şey olarak özetlenebilecek konusuyla, anti kahramanımız Napoleon'u izlerken Amerika hakkında bazı farkında olunmayan gerçekler de gün ışığına çıkmış oluyor. Genel olarak sakin bir tempoda geçen filmin hissettirmeden izleyiciyi etkisi altına alması da başarısını kanıtlıyor. Öyle ki, üzerinden 2 gün geçse de Nihan'la durup durup filmden alıntılar yaparak kahkahalara boğuluyoruz. Küçük bir uyarı, bu filmi yerden yere vuran da var, tişörtlerini giyip hayranı olan da var. Oluşabilecek memnuniyetsizlikten müessesemiz sorumlu değildir.

- What are you gonna do today, Napoleon?
- Whatever I feel like I wanna do. Gosh!

- Are you gonna eat your Tots?

- It took me like three hours to finish the shading on your upper lip.

- Just tell them that their wildest dreams will come true if they vote for you.

- Pedro offers you his protection.

- Give me some of your tots.
- No, go find your own.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails