11 Nis 2010

Göz Alıcı Saçlar


Uzun saçların kısa saçlara göre daha fazla özen gerektirdiğini hepimiz biliyoruz. Şekil verilmediği zaman çok kolay kezban görünümüne sahip olabileceğiniz uzun saçlar biraz zaman ayrıldığında ise dış görünümün en etkileyici parçalarından biri oluyor. Bu noktada saç şekillendirme aletleri büyük ölçüde imdadımıza yetişiyor ancak saçların ısıdan yıpranmaması açısından her gün düzleştirme ya da maşa işlemini yapmak mümkün olmuyor. Peki, saçımızı toplamak istemediğimiz günlerde şekil vermek için başka ne yapabiliriz?

Saç şekillendirme konusunda yılların eskitemediği bigudiler böyle günlerde tam bir cankurtaran. Bigudiyle şekillendirilmiş saçlar maşaya göre hem daha doğal bir görünüm kazanıyor hem de ısıya maruz bırakılmadıkları için sağlıkla parlamaya devam ediyorlar. Güzellik ve bakım ürünleri satan mağazalarda çok çeşitli bigudiler bulabilmeniz mümkün. Benim tercihim; saçı sararken tutması ve istediğiniz dalga boyutuna göre seçenekleri olması açısından yapışkanlı olanlar. Şimdi gelelim saçları nasıl saracağımıza:


* Öncelikle saçlarınız ıslaksa iyice kurutun. Daha sonra dalgaların kalıcılığını sağlamak için hacim verici saç spreyi ya da köpük uygulayabilirsiniz.

* Saçlarınızı bölümlere ayırın. Saracağınız tutamın eni bigudinin eninden kısa olacak şekilde ayırdığınızın saçınızı yukarı doğru kaldırın ve tarak yardımıyla düz hale getirin. Saçınızın ucunu bigudiye tutturduktan sonra içeri doğru gergin bir biçimde sarın. Saçlarınız hacimli görünsün istiyorsanız tutamları fazla kalın bırakmamaya ve sarma işlemini bigudiyi saç diplerinize değecek şekilde bitirmeye dikkat edin. Açılmasını önlemek için bir toka yardımıyla bigudiyi saçınıza sabitleyin.

* Saçlarınızı sarmayı bitirince 5 dakika kadar saç kurutma makinesi ile orta seviyede ısı uygulayın. Muhetşem dalgalar için bigudilerin soğumalarını beklerken yarım kalan kitabımızı okumaya devam edebiliriz.

* Dalgaları görmek için sabırsızlanmaya başladığınızda vakit gelmiş demektir. Bigudileri sarmaya başladığınız sırayla çıkarmaya başlayabilirsiniz. Saçlarınızın bigudiye dolanmaması için bigudiyi çekiştirmek yerine sardığınız şekilde çıkarmaya dikkat edin.

* Dalgaları dağıtmak için geniş dişli bir tarak yardımıyla son şeklini verin. Tarama işlemi dalgaların etkisini azaltacağından çok fazla taramamaya özen gösterin. İstediğiniz şekli elde edince spreyle sabitleyin. Ta da! Artık saçlarınız hacimli ve hareketli bir görüntüye sahip.

Bigudileri açarken saçlarınız elektriklenirse birazcık saç kremi ile yaramaz saç tellerini yatıştırabilirsiniz. Son adım olarak saçlarınıza saç parlatıcı sprey sıkarak ışıl ışıl görünmelerini sağlayabilirsiniz.

- fotograf: justjared -

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails